Vertel ons over jezelf en je reis in sneakers?

Halverwege tot eind jaren 2000 droeg ik veel Converse en Air Max 90's, en ik vond de jaren 90 uiterst comfortabel toen ik op en neer rende om klanten te bedienen in de sneakerwinkel waar ik werkte. Pas rond 2008 begon ik meer interesse te krijgen in Jordan-sneakers, waar sommige klanten uit hun dak gingen met de Countdown Packs. Ze kampeerden buiten de winkel en wachtten tot ze werden vrijgelaten toen de deuren opengingen. De AJ3 was een van die silhouetten die meteen mijn interesse wekte.

Vertel ons over uw persoonlijke connectie met het AJ3-silhouet?

Het enige paar dat mijn aandacht trok, waren de True Blue 3s uit 2009 die mijn supervisor op de winkelvloer droeg, wat ertoe leidde dat ik mijn eerste paar kocht. Sindsdien heb ik ongeveer 13 paar 3's verzameld, omdat ik nogal kieskeurig ben met kleurstellingen en meestal alleen voor de OG-kleuren ga of de kleuren die opvallen.

Voor mij is de AJ3 zo'n iconisch silhouet dat past bij vrijwel elke outfit die je draagt, voornamelijk in de kleuren White Cement en Black Cement.

Wat is er voor jou aan de Aj3 dat hem speciaal maakt ten opzichte van de andere modellen?

Voor mij houd ik van het verhaal rondom de schoen. Het was het eerste Jordan-ontwerp van Tinker Hatfield die naar Jordan luisterde en een bijdrage leverde aan het ontwerpproces. De AJ3 introduceerde voor het eerst een zichtbare luchteenheid die was overgenomen van de Air Revolution en bracht het Jumpman-logo in, wat weer een primeur was in plaats van het traditionele vleugelslogo van zijn twee voorgangers.

Wat zou je graag zien als volgende voor de AJ3?

Net zoals bij de Air Jordan 1 High 85, vind ik dat Jordan zeker iets soortgelijks moet doen, waarbij ze de vorm en andere details nog dichterbij brengen en het zoiets als de Air Jordan III Mid 88s noemen. Dat zou dope zijn! Met retro OG's die om de paar jaar uitkomen, nieuwe kleurstellingen en samenwerkingen, denk ik dat dit iets anders zou zijn waar ik naar uitkijk.

De vintage details van de verouderde tussenzool en het treklipje (voorvergeeld) vind ik een leuke touch, omdat het het gevoel geeft dat je een stukje geschiedenis vasthoudt of draagt.

Sommigen zijn het daar misschien niet mee eens, omdat ze liever hebben dat hun schoenen op natuurlijke wijze ouder worden, maar ik vind het geweldig. Over het geheel genomen denk ik dat dit de beste versie van de White Cement 3s is sinds 1994, omdat ze hebben geprobeerd alles zo goed mogelijk bij het origineel te laten aansluiten.