Berätta om dig själv och din resa i sneakers?

I mitten till slutet av 2000-talet brukade jag bära många Converse och Air Max 90-tal, och tyckte att 90-talet var extremt bekvämt när jag brukade springa upp och ner för att betjäna kunder i sneakerbutiken jag jobbade på. Det var inte förrän runt 2008 som jag började intressera mig mer för Jordan-sneakers, där vissa kunder höll på att bli galna med Countdown-paketen. De brukade slå läger utanför butiken i väntan på att de skulle släppas när dörrarna öppnades. AJ3 var en av de silhuetter som väckte mitt intresse direkt.

Berätta för oss om din personliga koppling till AJ3-silhuetten?

Det enda paret som fångade mitt öga var True Blue 3s från 2009 som min handledare hade på sig på verkstadsgolvet vilket ledde till att jag köpte mitt första par. Sedan dess har jag samlat runt 13 par 3:or eftersom jag är ganska noggrann med färgställningar och brukar bara gå för OG-färgerna eller de som sticker ut.

För mig är AJ3 en sådan ikonisk siluett som passar till i stort sett vilken outfit du har på dig, främst i färgerna White Cement och Black Cement.

Vad är det för dig med Aj3 som gör den speciell jämfört med de andra modellerna?

För mig älskar jag historien kring skon. Det var den första Jordan-designen av Tinker Hatfield som satt och lyssnade på Jordan som bidrog till designprocessen. AJ3 introducerade en synlig luftenhet för första gången som togs från luftrevolutionen och tog in Jumpman-logotypen, som var en annan första snarare än den traditionella winglogotypen från dess två föregångare.

Vad skulle du älska att se härnäst för AJ3?

Precis som Air Jordan 1 High 85 känner jag att Jordan definitivt borde göra något liknande där de får formen och andra detaljer ännu närmare och kallar det för något som Air Jordan III Mid 88s. Det vore knepigt! Med retro OGs som släpps vartannat år, nya färgställningar och collabs känner jag att det skulle vara något annat som jag skulle se fram emot.

Vintagedetaljerna av den åldrade mellansulan och dragfliken (förgult) för mig är en fin touch eftersom det ger en känsla av att du håller i eller bär ett stycke historia.

Vissa kanske inte håller med eftersom de skulle föredra att deras skor åldras naturligt men jag tycker det är jättebra. Sammantaget tycker jag att detta är den bästa upprepningen av White Cement 3s sedan 1994 eftersom de har försökt matcha allt så nära originalet som möjligt.